Orelský turnaj

18.12.2011 12:40

V sobotu 17.12.2011 se konal třetí ročník turnaje v sálové kopané na Brodském gymnáziu. A jako stálý účastník byly přizváni i naše družstva žáků a přípravek. Turnaje se v kategorii žáků zúčastnily 4týmy: Pořádající Orel Uh.Brod, Orel Domanín, Orel Nivnice a my.

V Kategorii přípravek 3mužstva bez Orlů Nivnice.

Pohled na turnaj očima trenéra:

Asi nejtěžší na celém turnaji bylo vybrat pouze desetičlenou nominaci - Nejdříve jsme zúžili kádr na dvanáct hráčů a nevěděli jsme koho z nich nechat doma. Nakonec po odhlášení Leoše Bachůrka a Marka Vaškovice zůstalo deset hráčů potřebných na turnaj:

Řezníček Tomáš, Mrázek Marek, Gazdík Jan, Kovařík Filip, Lekeš Jan, Váňa David, Lekeš Filip, Kelíšek Martin, Kelíšek Tomáš a Srník Ondřej.

Do turnaje jsme vstoupili proti družstvu domácích Orlům Uh.Brod pokračovali proti Orlům Domanín a zakončili proti Orlům Nivnice.

 

Orel Uh.Brod - Sokol Újezdec-Těšov              3:3

Branky :

01´  Lekeš F.         0:1 

04´  Lekeš J.         2:2

16´  Gazdík           3:3

Zápas jsme začali lépe když už v 1´ minutě otevřel skóre Filip Lekeš. Pak po dvou hrubkách v obraně domácí otočili na 2:1.

Ve 4´ minutě  vyrovnal na 2:2 Jan Lekeš. V desáté minutě domácí vedli už 3:2. V 16´ minutě Jan Gazdík vyrovnal na konečných 3:3

Zhodnocení: Zápas upracovaný kde bylo jasně znát naše herní převaha fotbalová, ale neznalost halového fotbalu dávala soupeři šance. Ve spoustě situacích bylo vidět jak se naši hráči spíše 'hledají' a bojují sami se sebou než se soupeřem. Nakonec po přehlídce neproměněných akcí jsme se museli spokojit s remízou.

 

Orel Domanín - Sokol Újezdec-Těšov            3:4

Branky:

02´ Mrázek       0:1

15´ Mrázek       2:2 

21´ Gazdík        3:3 

25´ Kelíšek M.   4:3

Zápas jsme opět začali lépe a už ve 2´ minutě jsme díky Markovi Mrázkovi vedli 0:1. V 5´ a 6´ opět přišel zkrat naší obrany a znovu během dvou minut jsme dvakrát inkasovali - 2:1. Pak nastala dlouhá doba akcí, které všechny končili mimo bránu nebo v náruči gólmana. Tolik smůly jsme si snad v jednom zápase ještě nevybrali. V 15´ minutě dokázal Marek Mrázek podruhé rozvlnit síť bylo to 2:2. Po pěkné akci Domanína v 17´ minutě jsme inkasovali znovu a prohrávali 3:2. Na náš jeden gól jsme se nadřeli a nakonec opět jednoduše inkasujeme. V 21´ minutě Jan Gazdík vyrovnal na 3:3. Po festivalu neproměněných šancí se štěstí nakonec v infarktovém závěru obrátilo na naši stranu, když 35 sekund před koncem rozvlnil síť Martin Kelíšek 3:4

Zhodnocení: Asi nejpěknější zápas turnaje. Kluci si vzali k srdci co jsme jim před zápasem vysvětlovali - specifika fotbalu v hale a hned to bylo na hřišti znát. Zápas byl plný pěkných fotbalových akcí na obou stranách. Na jeden gól jsme potřebovali asi deset šancí a soupeř z jedné dvou akcí těžil gól v naší bráně. (Po hrubkách v naší obraně) Nakonec jsme byly Ti šťastnější my!!

 

Orel Nivnice - Sokol Újezdec-Těšov  5:2

Branky:

12´ Lekeš J.     1:1

24´ Kovařík      5:2

Již v šesté minutě jsme inkasovali poprvé 1:0. Ještě ve 12´ minutě vykřesal jiskřičku naděje Jan Lekeš 1:1. Pak následovala asi nejhorší pětiminutovka turnaje, kdy jsme postupně čtyřikrát inkasovali. Nakonec ještě minutu před koncem snížil Filip Kovařík na 5:2.

Zhodnocení: Již před zápasem naši hráči počítali co nám stačí k celkovému prvnímu místu a místo toho, aby se soustředili na výhru samotnou sledovali spíše časomíru a to se nám jednoznačně vymstilo. Z týmu nedýchala chuť zvítězit jako ve druhém zápase a tahle psychycká odhodlanost nakonec přisoudila vítězství Nivnici.

 

Celkové vysledky:
 

1. Orel Domanín 3 2 0 1 13:11 4 body  lepší vzájemný zápas
2. Orel Nivnice 3 2 0 1 17:19 4 body  
3. Sokol Újezdec-Těšov 3 1 1 1 09:11 3 body  
4. Orel Uh.Brod 3 0 1 2 07:15 1 bod  

Direktoriátem turnaje byl jako nejlepší brankář vyhodnocen náš Tomáš Řezníček. Já bych osobně největší pochvalu z týmu chtěl vystřihnout Davidovi Váňovi, který jako jediný nevynechal žádný souboj a byl stálou oporou zadních řad.

 

 

FOTO ZDE .....