„BRAMBOROVÁ MEDAILE“ NEBYLA ZKLAMÁNÍM

18.02.2013 12:15

„BRAMBOROVÁ MEDAILE“ NEBYLA ZKLAMÁNÍM

 

V sobotu 16. února se tým složený z ročníků 2000 a 2001zúčastnil, v kategorii mladších žáků, tradičního GAZDA CUPU, halového fotbalového turnaje v Uherském Brodě.

A i když po posledním duelu turnaje byla děcka zklamána z nerozhodného výsledku, z hlediska síly soupeřů je konečné čtvrté místo tohoto mužstva vynikajícím úspěchem. Vždyť všichni naší dnešní soupeři hrají vyšší soutěže než my.

Po konci akce jsem „Terku a spol.“ jenom chválil. Pravda, byly duely kdy jsme víc bránili než útočili, ale právě ty dokázaly soudržnost této party. V každém zápase všichni dřeli na doraz, v každém zápase chtěli bodovat, každý z nich předvedl své maximální možnosti. Takováto koncentrace na zápasy v turnajích se u nich málokdy vidí.

Po delším čase jsem, ke své spokojenosti, u všech pozoroval nebojácný a bojovný přístup. Úvodní duel v turnaji děcka „nakopl“ ke všem těm plusovým věcem, o kterých jsem psal v předchozích řádcích.  

Opět skvěle připravené akce se zúčastnilo šest týmu, hrajících systémem „každý s každým“, patnáctiminutové zápasy.

SESTAVA: Srník Ondra, Kelíšek Tomáš ©, Řezníčková Terka, Kundrata Michal, Stojaspal Adam, Bachůrek Leoš, Kubáň Kuba, Vaškovic Marek, Hlinský Kuba

 

ZÁPASY A VÝSLEDKY:

 

TJ SOKOL ÚJEZDEC-TĚŠOV       -           ČSK UH. BROD „B“                       1 : 0

Branka: Leoš Bachůrek

Prvních pár minut je ještě znát na našich nervozita. Postupem času poznávají, že se s Brodem dá hrát, že by nějaký ten bodík urvat mohli.

Poctivě bráníme a pokoušíme se i dost často o napadání soupeřovy branky.

Leoš, zhruba v půlce zápasu, vybojoval na domácím obránci míč a po krátkém úniku ke všeobecné naší radosti otevírá skóre.

Když pak Ondra, tři minuty před koncem, vytěsňuje střelu směřující do spojnice tyčky a břevna jeho branky, může po závěrečné siréně vypuknout naše velká radost. 

 

TJ SOKOL ÚJEZDEC-TĚŠOV       -           ČSK UH. BROD „A“                       0 : 1

Hned v první minutě musí Ondra likvidovat prudkou střelu broďanů. Postupem času ale naši hru vyrovnávají. Osmělují se k protiútokům. Při jednom z nich krásně přes hlavu pálí Kuba Hlinský. Domácí brankář byl ale pozorný a vytěsnil míč na roh.

Ale 7. – 11. minuta, to byla totální uzávěra před naší brankou. Hráči Brodu nás přes půlku prakticky nepustili. Ondra spolu s ostatními čtyřmi hráči v poli se mají co obracet, abychom neinkasovali.

Pak přece jenom ještě chviličku znovu dorážíme i my.

Ale poslední minuta, naše nedostatečné bránění a prudká střela končí za Ondrovým zády.

 

TJ SOKOL ÚJEZDEC-TĚŠOV       -           SPARTAK HLUK                            0 : 0

Hned ve 2. minutě kope soupeř přímý kop. To se Ondra zapomněl a míč chytal za hranicí brankoviště. Naštěstí to byla jediná jeho chyba, kterou v tomto tvrdém a vyhroceném zápase udělal.

On to byl, kdo se o vydřený bod zasloužil nejvíc. Nepustil za svá záda žádnou ze střel hráčů Hluku. Když už míč kolem něho prošel, měl náš brankář naštěstí i dobře postavené tyčky své svatyně.

Zápas byl tvrdý, nekompromisní. Z našich dával soupeři nebojácnost a tvrdost najevo nejvíce Míša Kundrata. „Odskákal“ to ale i kartami. Žlutou (vyloučení na 2 minuty), v polovině utkání, za nespisovné proslovy po jednom z faulů na něj a nakonec i necelé dvě minuty před koncem, červenou (vyloučení na 5 minut) za faul ze zadu. Při něm ale už moc jiných možností na zastavení samostatného úniku útočníka soupeře, neměl.

A tak bod je i o to cennější, že z celkových patnácti minut jsme skoro čtyři odehráli  v oslabení.

 

TJ SOKOL ÚJEZDEC-TĚŠOV       -           SOKOL SLAVONÍN                       0 : 3

Že nemají strach dnes z nikoho dokazují borci v modrých dresech i při zápase se zatím neporaženým Slavonínem. Minimálně do půlky střetnutí hrají s tímto těžkým soupeřem vyrovnanou partii. V deváté minutě ale borci z Olomoucka přece jen dali jasně najevo, že turnaj přijeli vyhrát. Po jejich,už několikáté, hezké kombinaci končí prudká střela za Ondrovými zády. Postupem času ještě dvakrát musel lovit míč ze své sítě.

Slavonín je prostě o třídu lepší.

 

TJ SOKOL ÚJEZDEC-TĚŠOV       -           BORŠICE                                         0 : 0

Tak moc chtěli naši tento souboj vyhrát, až kupili chybu za chybou. Navíc se jim i střelecká smůla lepí na nohy. Ještě, že i v tomto utkání Ondra dokázal, že v brance není pro nic za nic.

Ani různé prostřídání našich hráčů na palubovce nevedlo k lepšímu výsledku. Dokonce ani dvouminutová přesilovka (soupeř špatně střídal a v jednu chvíli měl šest hráčů na palubovce) nám ke vstřelení branky nepomohla.

 

Hodnocení:

Tak už to ale někdy bývá. Čím víc se chce, tím víc to nejde. Škoda, konec turnaje pro nás mohl být veselejší.  I když ani vítězství by na třetí příčku nestačilo.

Nedalo se předpokládat, že by v dalším zápase Brod „A“ podlehl „béčku“.

Odměnou za bojovnost a nebojácnost je pro náš tým diplom a taška plná dobrot.

A přichází i individuální ocenění.

Ondra Srník byl pořadateli vyhlášen nejlepším brankářem turnaje. A kdo viděl jeho výkony, musí s tímto verdiktem souhlasit. 

Dnes jsme měli ještě dva naše hráče ve hře. Filip Lekeš a Štěpán Bachůrek hájili barvy OFS Uherské Hradiště na turnaji okresních výběrů ve Zlíně.

To je vlastně další ocenění pro naši práci s mládeži.

Vzhledem k tomu, že většina našeho mužstva se skoro měsíc s míčem nepotkala, měli jsme na uplynulý čtvrtek domluvený přátelský zápas v Šumicích. Sice jsme v něm podlehli 5:15 (branky: Míša Kundrata 2, Honza Lekeš, Filip Lekeš, Adam Stojaspal), ale tady o výsledek opravdu nešlo. Bylo třeba se zase trošku sehrát a zatrénovat si. Že to byl nápad dobrý, dokazuje tento náš fotbalově úspěšný víkend.

 

Josef Srník, trenér mládeže

FOTO ZDE